MENU
SLUITEN

5 manieren om volgers meer te betrekken bij jouw organisatie door middel van social media

Wil je kandidaten of klanten meer betrekken bij jouw bedrijf/organisatie, maar weet je eigenlijk niet hoe? Wij helpen je graag! In deze blog vind je vijf manieren om sneller contact te maken met jouw volgers via social media!

 

Reageer op anderen

Als je reageert op anderen, word je gezien. Dit hoeft niet altijd een direct resultaat op te leveren, maar ze hebben wel de naam van jouw organisatie voorbij zien komen! Ook creëer je betrokkenheid door middel van het reageren. Vaak krijg je ook reacties terug, omdat andere ook willen laten zien dat ze betrokken zijn!

 

 

Laat de leuke dingen ook zien

Post niet alleen maar informatie. Laat ook de leuke kanten van jouw bedrijf zien. Denk bijvoorbeeld aan de gezellige vrijdagmiddagborrel, een inspirerende presentatie of een takeover van een collega. Op deze manier zien de volgers niet alleen de serieuze kanten en krijgen ze ook een beter beeld van hoe de sfeer op de werkvloer is!

 

 

Stel vragen aan jouw volgers

“Wat is jouw gouden tip voor een sollicitatie?” “Hebben jullie nog wat leuks op de planning staan voor het weekend?” “Herken jij deze situatie ook?” Zo zijn er wel honderden vragen die je kan stellen. Het doel is om interactie aan te gaan met jouw volgers. Hierdoor kan je bijvoorbeeld vragen beantwoorden van klanten of kandidaten. Ook hebben waardevolle interacties een gunstig effect op het algoritme. Zo krijg je meer relevante bezoekers op jouw pagina.

 

 

Maak gebruik van afbeeldingen en video’s

Op platformen zoals Facebook, Twitter en LinkedIn is het nog mogelijk om zonder foto of video een post te maken. Deze posts hebben vaak veel minder bereik dan posts die wel een afbeelding of video bevatten. Door het gebruik van plaatjes trek je sneller de aandacht en blijft een post beter hangen. Bedenk wel of de afbeelding relevant is, voor wat je hebt te vertellen.

 

 

Zet WhatsApp in

Als je via WhatsApp gaat communiceren, raken kandidaten, klanten of andere zakenrelaties sneller betrokken bij jouw bedrijf. Zo’n 9,7 miljoen Nederlanders maken gebruik van deze app en 40 - 50% van de gebruikers reageert binnen een uur op een berichtje! Zo kan je heel snel connecties maken en mensen informatie geven over jouw organisatie.

 

 

Hopelijk hebben deze tips jou verder geholpen met de engagement van jouw bedrijf! Mocht je verdere tips willen, check dan onze podcast aflevering “Social media in het wervingsproces”.

Auteur

Jaimy van de Wal

Publicatiedatum

23-12-2021 9:31

Delen