MENU
SLUITEN

4 kledingtips voor een sollicitatiegesprek

Het is je eindelijk gelukt, je hebt een sollicitatiegesprek in the pocket! Je wilt natuurlijk een goede indruk maken en daarom ga je meteen aan de slag met je pitch. Maar niet alleen je pitch moet perfect zijn, je wilt er natuurlijk ook goed uitzien. Dus al snel denk je bij jezelf ‘Wat trek ik eigenlijk aan naar het sollicitatiegesprek?’ En daar ben je echt niet de enige in, trust us. Hier vind je vier behulpzame tips. Van ons, voor jou.

 

Wat is de dresscode?

Eerst is het belangrijk om te onderzoeken welke stijl bij jouw toekomstige werkplek past. Kijk even op de website of LinkedIn-pagina van het bedrijf. Bestudeer ook het contact dat je met het bedrijf hebt gehad: werd je bijvoorbeeld aangesproken met u of jij? Zo krijg je een goede indruk van de omgangsnormen en kun je kledingkeuze erop afstemmen.

 

Representatie

Het doel van je outfit tijdens een sollicitatiegesprek is om je er representatief uit te laten zien. Zorg er daarom altijd voor dat de kledingstukken gewassen en gestreken zijn. Draag kleding die je goed past, dus niet te wijd of te strak. Let op dat de kleding die je draag niet doorzichtig is of dat je te veel huid laat zien. Het moet wel professioneel blijven.

 

Ook is het van belang om op de kleur en het patroon van je outfit te letten. Leuk die gekke stropdas met badeentjes, maar wil je de focus daarop leggen? Nee, de focus moet bij de inhoud van het gesprek blijven. Kies daarom voor neutrale patronen en kleuren als wit, grijs, donkerblauw of zwart.

 

Accessoires

Met behulp van verschillende accessoires kan je de outfit maken of breken. Denk dus goed na over wat je wilt dragen en of deze ook passend zijn. Sieraden die geluid maken en opvallend zijn, leiden af van het gesprek. Daarentegen zijn fancy oorbellen of een stijlvol horloge geen probleem en kunnen ze de outfit nog sterker maken.

 

Ook piercings en tattoos kunnen ook afleiden. Alhoewel ze steeds meer getolereerd worden op de werkvloer, is het voor de eerste indruk vaak beter als ze niet te veel opvallen. Dit hangt natuurlijk wel af van de sfeer van jouw toekomstige werkplek.

 

Wees jezelf!

We hebben allemaal een eigen, unieke stijl. Deze hoeft tijdens een sollicitatie niet genegeerd te worden. Draag kleding waarin jij jezelf voelt en wat je na het gesprek ook nog aan zou doen. Als je je comfortabel voelt in je kleding, kom je ook een stuk zelfverzekerder over. Dat kan alleen maar in je voordeel werken bij een sollicitatie.

 

Denk je na het lezen van dit artikel, ‘Ik heb écht een nieuwe garderobe nodig?’ In samenwerking met Vanilia mogen wij je €500 shoptegoed geven als je ons helpt aan de perfecte kandidaat voor één van onze vacatures. Ook hebben we een voorproefje mogen zien van de gloednieuwe collectie van Vanilia, het filmpje vind je hier! Wil je meer tips of heb je een andere vraag? Schroom niet en neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Auteur

Jaimy van de Wal

Publicatiedatum

7-12-2021 11:00

Delen