MENU
SLUITEN

Krosto op Curaçao

Zoals sommige misschien weten heeft Krosto ook een vestiging op het prachtige Curaçao! Doordat het eiland maar 2,5 keer zo groot is als Texel, is het woon-werkverkeer hier gemiddeld maar 20 minuten met de auto. En dit is niet het enige voordeel! Zo genieten wij hier van het voorrecht om (bijna) elke ochtend wakker te worden met de zon op ons gezicht! 

 

Het kantoor

We zitten met het kantoor in het midden van het eiland in één van de mooiere shoppingmalls op Curaçao: Zuikertuintje. Zuikertuintje was vroeger een landhuis voor stedelingen en is omstreeks begin 1800 gebouwd in opdracht van de West-Indische Compagnie. Het landhuis had een tuin waar suikerriet werd verbouwd, vandaar de naam. Inmiddels bestaat de shoppingmall uit verschillende winkels waaronder de welbekende Rituals.

 

Het team

Het team op Curaçao bestaat uit vijf vaste krachten en één á twee stagiaires. Opvallend is dat er vier vrouwen werken en één man (geluk of ongeluk? Dat mag je zelf bepalen!). De compactheid van het eiland heeft naast het korte woon-werkverkeer ook als voordeel dat je makkelijk met het teamactiviteiten onderneemt. We hebben bijvoorbeeld tijdens het EK van 2021 Nederland – Oostenrijk met het team gekeken op het strand, voor volgende week staat er een schietevent gepland en we strijken vaak genoeg neer bij het restaurant onder ons kantoor om nog even na te borrelen! 

 

De voordelen van Krosto Curaçao

Naast de gezelligheid die het eiland biedt, zijn er ook werk gerelateerde voordelen van het feit dat Krosto zich op Curaçao bevindt. De meerderheid van de mensen die wij spreken zijn nog werkzaam bij een werkgever. Dit betekent dat deze mensen tijdens de Nederlandse werktijden ook gewoon druk zijn met hun baan. Het voordeel van een vestiging op Curaçao is dat wij met onze 5 á 6 uur tijdverschil ook in avonduren bereikbaar zijn. We kunnen tot 21:00 Nederlandse tijd mensen te woord staan en hen helpen met de zoektocht naar een volgende uitdaging. 

Mensen vragen vaak tijdens een gesprek of we ook banen bemiddelen op Curaçao zelf. Dit doen we niet maar dat neemt niet weg dat, mocht je ooit op het eiland komen, je altijd langs kan komen voor een kopje koffie! Dit is daarnaast ook een groot voordeel voor het team in Nederland: een prachtige uitvalsbasis om op werkvakantie te gaan! 

Ayo! Oftewel, hopelijk tot ziens!